Kabelwartel.nl Kabelwartel.nl
Standaard kabelwartels
Kabelwartels ex omgeving

Nieuws > Kabelwartels ex omgeving > Hummel voldoet aan strengere eis voor explosieve omgeving

Hummel voldoet aan strengere eis voor explosieve omgeving

Hummel presenteert een nieuwe serie kabelwartels: HSK-K-Ex-Active. Met deze wartel breidt de onderneming zijn omvangrijke programma voor explosieve omgevingen verder uit.

De nieuwe serie is ontwikkeld voor de beschermingsklasse Ex-e en voldoet nu aan de nog strengere eisen van de nieuwe norm EN 60079-0:2012. In zijn huidige versie stelt deze norm na een vier weken durend thermisch verouderingsproces een hoge mate van slagvastheid verplicht.

De kabelwartels van Hummel AG voldoen aan deze strengere eisen zonder dat de wartels beschermd tegen mechanische invloeden hoeven te worden gemonteerd. Dit is mogelijk door toepassing van een speciale polyamide met de brandveiligheidsklasse V0 conform UL94.

In combinatie met de bekende en beproefde voordelen van de HSK-K-Ex-serie zijn deze wartels ideaal voor de explosieve omgevingen. De vormafdichting met membraan en de standaard O-ring in een speciale uitsparing zorgen voor een optimale afdichting. Elkaar overlappende klemlamellen staan garant voor de benodigde trekvastheid.

 

Nieuws

Advies nodig?

Rittal vertegenwoordigt Hummel AG in Nederland.
Voor advies, vragen, bestellingen; bel (0316) 59 16 60 of mail naar sales@rittal.nl.
Wij helpen u graag!

Legal - Copyright & disclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Login