- MEDEDELING -

Wist u al dat Rittal haar eigen webshop heeft? Vanaf vandaag kunt u voor het complete Rittal portfolio, inclusief Hummel kabelwartels, terecht op www.rittal.nl/mijnrittal. Hier vindt u actuele prijs- en voorraadinformatie, en kunt u ook de actuele brochures vinden van Hummel.

Voor achtergrondinformatie kunt u terecht op expert.rittal.nl, hier vindt u blogs, white papers en referentieverhalen.

Per 1 februari 2018 zal kabelwartel.nl vervallen.


Ga naar de webshopGa naar expert.rittal.nl

Kabelwartel.nl Kabelwartel.nl
Standaard kabelwartels
Kabelwartels ex omgeving

Nieuws > Standaard kabelwartels > HSK-INOX-Hygienic Design-kabelwartel voor levensmiddelenbranche

HSK-INOX-Hygienic Design-kabelwartel voor levensmiddelenbranche

Met de kabelwartel voor levensmiddelen HSK-INOX-HD (Hygienic Design) breidt HUMMEL AG zijn productassortiment verder uit.

De HSK-INOX-HD-kabelwartel is ontwikkeld voor toepassingen met hoge eisen aan de hygiëne en reinigbaarheid. De wartel is verkrijgbaar in de grootten M12x1,5 t/m M25x1,5.

De wartel is bestemd voor branches waarin een mogelijke afzetting van bacteriën en micro-organismen moet worden voorkomen, bijvoorbeeld in de levensmiddelenindustrie, de farmaceutische industrie en de chemische industrie.

De HD-behuizing heeft geen hoeken, randen of blootgesteld schroefdraad en wordt gekenmerkt door bijzonder gladde oppervlakken die gemakkelijk te reinigen zijn. De HD-wartel is voorzien van EHEDG- en FDA-conforme materialen en is opgebouwd in overeenstemming met EHEDG-richtlijnen.

De buitenkant van de HD-behuizing is vervaardigd van roestvaststaal EN 1.4404 resp. AISI 316L en voorzien van externe pakkingen van VMQ (siliconen). Hierdoor is de behuizing buitengewoon bestand tegen de meest gebruikte reinigingsmiddelen.

Het ontbreken van hoeken en randen aan de buitenkant en een oppervlakteruwheid van minder dan 0,8µm voorkomt de afzetting van micro-organismen en het ontstaan van bacterienesten.

De standaarduitvoering biedt de beschermklasse IP66 en IP68. Een uitvoering in IP 69K is op aanvraag leverbaar. Beide uitvoeringen zijn geschikt voor lagedrukreiniging met schuim.

De HD-componenten zijn gecombineerd met een HUMMEL HSK-kabelwartel met standaard inzetstuk die daaronder is aangebracht. Deze wartels worden al lange tijd gebruikt in branches met hoge eisen aan elektrische, mechanische en thermische eigenschappen.

Door de roestvaststalen buitenkant in combinatie met de HSK-wartel ontstaat voor de Hygienic Design-kabelwartel een modulair systeem. Daardoor worden de eisen aan HD-wartels gecombineerd met de eisen die de industrie stelt.

Hierdoor zijn tal van verschillende toepassingen en de meest uiteenlopende toepassingsgebieden mogelijk. Door gebruik te maken van PVDF is de HD-wartel bijvoorbeeld geschikt voor hoge temperaturen (-40°C – 150°C).

De HSK-INOX-HD heeft bovendien een geïntegreerde EMC-afscherming. De wartel biedt de mogelijkheid om een kabelafscherming aan te brengen om zeker te zijn van een hoge mate van elektromagnetische compatibiliteit.

Op aanvraag zijn ook diverse schroefdraadlengtes mogelijk. De HSK-INOX-HD is verkrijgbaar met de bekende klemgrootten van de HUMMEL HSK-serie en de schroefdraadgrootten M16x1,5 t/m M25x1,5.

 

Nieuws

Advies nodig?

Rittal vertegenwoordigt Hummel AG in Nederland.
Voor advies, vragen, bestellingen; bel (0316) 59 16 60 of mail naar sales@rittal.nl.
Wij helpen u graag!

Legal - Copyright & disclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Login