- MEDEDELING -

Wist u al dat Rittal haar eigen webshop heeft? Vanaf vandaag kunt u voor het complete Rittal portfolio, inclusief Hummel kabelwartels, terecht op www.rittal.nl/mijnrittal. Hier vindt u actuele prijs- en voorraadinformatie, en kunt u ook de actuele brochures vinden van Hummel.

Voor achtergrondinformatie kunt u terecht op expert.rittal.nl, hier vindt u blogs, white papers en referentieverhalen.

Per 1 februari 2018 zal kabelwartel.nl vervallen.


Ga naar de webshopGa naar expert.rittal.nl

Kabelwartel.nl Kabelwartel.nl
Standaard kabelwartels
Kabelwartels ex omgeving

Nieuws > Standaard kabelwartels > Nieuw: EMC kabelwartels in RVS

Nieuw: EMC kabelwartels in RVS


Nieuw: EMC kabelwartels in RVS


Er zijn zo van die toepassingen waar een schakelkast tegen een stootje moet kunnen. Dan moeten ook de kabelwartels extra robuust zijn uitgevoerd. Speciaal voor situaties waar een ‘standaard’ messing kabelwartel niet meer voldoet, brengt Hummel nu een nieuwe kabelwartel op de markt: de Hummel HSK-INOX-EMC. Inderdaad, van roestvaststaal.

Uitgevoerd in rvs

De HSK-INOX-EMC is de sterkste kabelwartel in het Hummel pakket. Hij is uitgevoerd in roestvaststaal van verschillende hardheden. Rvs is veel steviger dan messing, het materiaal dat in standaard kabelwartels wordt toegepast. Naast een grotere slagvastheid, biedt rvs nog meer voordelen. Zoals minder gevoelig voor corrosie. Daarom is dit de perfecte kabelwartel voor besturingen in veeleisende omstandigheden, zoals de rail- of maritieme sector.

EMC-proof dankzij 360° contactering

De kracht van deze rvs kabelwartel is dat het aardscherm van de kabel compleet is omgevouwen in de behuizing van de wartel. Het resultaat is een 360° contactering en een maximale demping van elektromagnetische interferentie. Ideaal in een omgeving waar de besturing tegen een stootje moet kunnen, met de demping die u van Hummel gewend bent.

Hoge vochtbescherming: IP 68

In natte omstandigheden is een goede bescherming tegen vocht van levensbelang. Met z’n hoge beschermingsklasse van IP 68 bij 10 bar stelt de HSK-INOX-EMC ook in dit opzicht niet teleur. Deze rvs kabelwartel is dan ook de eerste keus voor on- en offshore installaties en aan boord van schepen.

Goedgekeurd voor het zware werk

Met z’n hoge EMC-demping, stevige uitvoering in rvs en hoge vochtbescherming (IP 68) is de Hummel HSK-INOX-EMC een bijzonder robuuste kabelwartel. En hij beschikt over de juiste papieren om dit te onderstrepen: de UL, CSA, CE en GL keurmerken.

Voor elke toepassing een variant

Deze EMC kabelwartel is leverbaar in twee rvs-legeringen met verschillende hardheid. De standaard 1.4305 (304) legering en de 1.4404 (316) legering. Beide varianten zijn er in alle gangbare diameters, van M12 tot M40. Naast de metrische schroefdraad bieden we ook de PG schroefdraad standaard in ons assortiment.

Snelle montage

De afwerking van deze rvs kabelwartel is op z’n zachtst gezegd zeer compleet. Zoals u van ons gewend bent, zit ook bij de Hummel HSK-INOX-EMC de O-ring al op de wartel voorgemonteerd. Een klein detail dat in de montage een grote tijdsbesparing oplevert.

Bekijk de standaard HSK-INOX-EMC kabelswartels hier en de HSK-INOX-EMC-Ex kabelwartels voor de ex omgeving hier.

 

Nieuws

Advies nodig?

Rittal vertegenwoordigt Hummel AG in Nederland.
Voor advies, vragen, bestellingen; bel (0316) 59 16 60 of mail naar sales@rittal.nl.
Wij helpen u graag!

Legal - Copyright & disclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Login