- MEDEDELING -

Wist u al dat Rittal haar eigen webshop heeft? Vanaf vandaag kunt u voor het complete Rittal portfolio, inclusief Hummel kabelwartels, terecht op www.rittal.nl/mijnrittal. Hier vindt u actuele prijs- en voorraadinformatie, en kunt u ook de actuele brochures vinden van Hummel.

Voor achtergrondinformatie kunt u terecht op expert.rittal.nl, hier vindt u blogs, white papers en referentieverhalen.

Per 1 februari 2018 zal kabelwartel.nl vervallen.


Ga naar de webshopGa naar expert.rittal.nl

Kabelwartel.nl Kabelwartel.nl
Kabelwartels
Explosiebeveiliging
Downloadcentrum
Hoe kiest u de juiste kabelwartel?
Wartelplaat-configurator

Service > Hoe kiest u de juiste kabelwartel?

Hoe kiest u de juiste kabelwartel?

Kabelwartel.nl biedt een zeer breed assortiment kabelwartels. Het is belangrijk dat u de wartel kiest die voldoet aan de juiste eisen. Op deze pagina vindt u een beknopt overzicht van de eigenschappen van kabelwartels waar u op moet letten bij de selectie.

Klembereik

Wat is de diameter van de kabel die u wilt bevestigen? Voor een goede bevestiging met de juiste IP-waarde (de mate van afscherming) moet de diameter passen binnen het klembereik van de kabelwartel. Elke kabelwartel heeft meerdere klembereiken, die met verschillende inzetstukken worden gerealiseerd.

Belangrijk: kies nooit een klembereik dat groter is dan de diameter van de kabel. Als het klembereik te groot is, zult u niet de juiste IP-waarde kunnen realiseren.

Materiaalkeuze

De kabelwartels van Hummel zijn verkrijgbaar in kunststof, messing, vernikkeld messing en roestvaststaal.

Kunststof

Onze kunststof wartels worden gemaakt van hoogwaardig polyamide 6.6. Deze wartels hebben een V0-classificatie conform UL94. Dit betekent dat zij voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van brandwerendheid.

Messing

Onze messing kabelwartels bieden een hogere slagvastheid dan de kunststof wartels. De messing wartels zijn vernikkeld en zijn daardoor beter bestand tegen weersinvloeden.

Vernikkeld Messing

Onze vernikkelde messing kabelwartels geven een duurzamere bescherming tegen weersinvloeden.

Roestvaststaal (RVS)

Onze RVS kabelwartels voldoen aan de allerhoogste normen op het gebied van veiligheid en bieden de beste bescherming tegen weersinvloeden, zoutinwerking en chemische stoffen. Hierbij is er keuze uit verschillende kwaliteiten; 1.4305 (303) en 1.4404 (316L) waarbij 316L betere corrosiebestendigheid bied.

Temperatuurbereik

Welke temperaturen doen zich voor in de omgeving waar de kabelwartel zal worden gebruikt? Kies een wartel met het juiste temperatuurbereik. Let hierbij ook op de eventuele toebehoren die u nodig hebt. Als u een inzetstuk nodig hebt om het klembereik te verkleinen, moet ook dit inzetstuk bestand zijn tegen de temperatuur van de omgeving.

Elektromagnetische compatibiliteit (EMC)

In een omgeving met verschillende elektronische componenten kunnen storingen ontstaan door elektromagnetische straling. De kabel kan bijvoorbeeld een ongewenste antennewerking vertonen. Om dit te voorkomen, gebruikt u EM-compatibele kabelwartels. Deze bieden een speciale afscherming van de kabel tegen EMC invloeden. Let op: ook inzetstukken en andere toebehoren moeten bescherming bieden tegen EMC.

Trekontlasting

Wilt u een kabel bevestigen die onder trekspanning kan komen te staan? Kies dan een kabelwartel met extra trekontlasting. Wordt aangeduid met code M2.

Toebehoren

Op kabelwartel.nl vindt u alle benodigde toebehoren voor kabelwartels. Bij het selecteren van toebehoren is het belangrijk dat deze dezelfde eigenschappen hebben als de kabelwartel. Let dus goed op het temperatuurbereik, klembereik, EMC-eigenschappen en trekontlasting bij het kiezen van de toebehoren.

Explosiegevaar?

Installeert u de kabelwartel in een omgeving met een risico op explosies, zoals olie- of boorplatforms, of een papier- of verffabriek? Gebruik dan altijd een wartel uit het Ex-bereik. Deze explosiebestendige kabelwartels zijn voorzien van alle vereiste veiligheidscertificaten. Wanneer de kabelwartel wordt gebruikt in een omgeving zonder explosiegevaar, kiest u een kabelwartel uit het standaardbereik.

 

Nieuws

Advies nodig?

Rittal vertegenwoordigt Hummel AG in Nederland.
Voor advies, vragen, bestellingen; bel (0316) 59 16 60 of mail naar sales@rittal.nl.
Wij helpen u graag!

Legal - Copyright & disclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Login