Kabelwartel.nl Kabelwartel.nl
Kabelwartels
Productbeschrijvingen
Schroefdraadtypen
Brandveiligheidsklassen
IP-beschermklasse
NEMA - beschermklassen
Materiaal
EMC - Elektromagnetische compatibiliteit
UV-weerstand
Montagehandleidingen
Goedkeuringen voor kabelwartels
Productvideo EXIOS Barrier
Productvideo EXIOS
Productvideo EXIOS A2F
Productvideo HSK-INOX-HD
Montagevideo EXIOS Barrier
Montagevideo EXIOS
Explosiebeveiliging
Downloadcentrum
Hoe kiest u de juiste kabelwartel?
Wartelplaat-configurator

Service > Kabelwartels > Materiaal

Materiaal

Kabelwartels kunststof

PA: polyamide

Dit materiaal wordt hoofdzakelijk gebruikt voor de productie van onze kunststof kabelwartels zoals de HSK-K. U kunt kiezen tussen de standaardkleuren zwart, grijs en blauw. Klantspecifieke kleuren zijn mogelijk.

PE: polyethyleen

Wij gebruiken PE slechts in beperkte mate, bijv. voor dichtringen van aansluitschroefdraad of afdichtingsnippels.

SB: styreenbutadieen

Styreenbutadieen is zeer sterk en zwelt weinig in anorganische en organische zuren en basen alsmede alcohol en water. Het is niet gevoelig voor remvloeistof. Het is beter bestand tegen weersinvloeden dan natuurlijk rubber maar minder goed dan bijv. chloropreen-rubber (CP) en ethyleen-propyleen-dieen-rubber (EPDM).

PVDF: polyvinylideenfluoride

Dit materiaal combineert een uitstekende chemische weerstand met goede mechanische eigenschappen. PVDF-materialen bieden:

  • Een hoge sterkte
  • Een hoge temperatuurbestendigheid

Kabelwartels metaal

Blank messing

Is een legering van koper met zink. Geschikt voor droge omgevingen, zoet water, waterdamp, minerale olie, brandstoffen, koel- en smeermiddelen en veel organische emulsies. Beperkt geschikt voor zout en brak water, vochtige omgevingen, zuren en logen.

Vernikkeld messing

De Ms-wartels bieden een zeer goede weerstand tegen waterdamp, sommige zoutoplossingen en veel organische vloeistoffen. De vernikkeling verhoogt de bescherming tegen slijtage en corrosie.

1.4305

Roestvaststaal (AISI 303). Goed bestand tegen verdunde organische en oxiderende zuren en logen, alsmede neutrale en alkalische zoutoplossingen en organische verbindingen. Niet geschikt voor anorganische zuren, halogenen, chloride en chloridehoudende oplossingen of omgevingen.

1.4404

Roestvaststaal (AISI 316L) is door zijn eigenschappen ideaal voor toepassingen met chemisch agressieve waterige media of voor offshore windmolenparken.

Aluminium

Een relatief zacht en licht metaal, goed bestand tegen chemicaliën, uitstekend bestand tegen hitte en corrosie.

Drukgiet

Weers- en zuurbestendig metaal met een relatief laag smeltpunt. Met het drukgietproces kan de hoogste maatvastheid worden gerealiseerd.

Afdichting

NBR: acrylnitril-butadieen-rubber

Afdichtingen van NBR zijn uitstekend bestand tegen olie en benzine.

FPM: fluorrubber

Het afdichtingsmateriaal FPM is bijzonder geschikt voor hoge temperaturen tot 200°C en is zeer goed bestand tegen olie, en vet. Bovendien is het materiaal UV- en ozonbestendig.

Elastomeer

Thermoplastisch elastomeer. Dit materiaal is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, ozon en veroudering. TPE is bestand tegen verdunde zuren en logen, waterige oplossingen van anorganische zouten. Echter niet geschikt bij geconcentreerde zuren, logen en oplosmiddelen.

VMQ: silicone

MVQ silicone is zeer goed geschikt voor lage temperaturen tot -60°C en hoge temperaturen tot 200°C. Het is bovendien UV- en ozonbestendig.

Polyethyleen

Polyethyleen is bestand tegen vrijwel alle polaire oplosmiddelen (T < 60 °C), zuren, logen, water, alcohol, olie, PE-HD ook tegen benzine

Vezelcomponenten

 

Nieuws

Advies nodig?

Rittal vertegenwoordigt Hummel AG in Nederland.
Voor advies, vragen, bestellingen; bel (0316) 59 16 60 of mail naar sales@rittal.nl.
Wij helpen u graag!

Legal - Copyright & disclaimer - Privacy policy - Algemene voorwaarden - Login